NË VEND TË HYRJES

NË VEND TË HYRJES

 

KRIMINELËT JANË TË HUMBUR, PËRFUNDIM I KEQ  PO I PRET

 

 

Armiqtë e kombit tonë edhe pse janë të vetëdijshëm se koha po punon për ne, edhe pse po e kuptojnë se faktori shqiptar në Gadishullin Ilirik do të luajë rolin kryesor në një të afërme jo të largët, ata i kanë shumëfishuar forcat që të na godasin me të gjitha mjetet që mund t’i vëjnë në veprim, që së paku të na pengojnë,  që rruga deri në realizimin e synimeve tona të jetë sa më e gjatë dhe shumë e mundimshme.

Fatkeqësisht, edhe pas çlirimit të Kosovës çetnikët e Beogradit po i shfrytëzojnë mbeturinat e shoqërisë shqiptare, nanoistët e gjorë, për të iu ndihmuar në realizimin e  skenarit të ndyrë antishqiptar, për ta bindur botën në kopallat e tyre të vjetra se ”shqiptarët janë popull jo shtet formues”. Siç dihet, serbo-grekët dhe aleatët e tyre qysh kur ia vunë flakën Shqipërisë nepermjetë ,,bajraktarëve të farës ruse,, dhe kriminelëve të kuq me të ashtuquajturin ’’revolucion i vonuar demokratik’’ më 1997, realizuan gjysmën e skenarit dhe e bindën një pjesë të opinionit botërorë në shpifjet e tyre se ne shqiptarët ,,nuk dimë të mbajmë shtet’’ , se ne shqiptarët ,,jemi destabilizues të Ballkanit’’dhe shpifje tjera të ngjashme.  Fatmirësisht pjesa e dytë e skenarit për tya bërë Kosovën ,,djep të serbizmit’’ u mbet e pa e realizuar,  në saje të ndihmës së të Madhit Zot që i detyroi  SHBA-të dhe aleatët e saj, për t’i  bërë pluhur dhe hi skenarët antishqiptarë të serbo-ruso-grekëve dhe aleatëve të tyre, ku me forcën e tyre të përbashkët NATO-n na e çliruan Kosovën. Populli ynë me pjekurinë e tij  të lartë politike dhe atdhedashurinë e flaktë e habiti botën, kur  brenda një kohe të shkurtër u kthye në vatrat e shkrumbuara dhe të plaçkitura nga kriminelët serb. Fatmirësisht serbo-ruso-grekët dështuan, por përpjekjet e tyre për realizimin e skenarëve të tyre të  pa kryer i shumëfishuan, duke i vënë  në veprim bishtat e tyre që i kishin lënë të pa prekur në subjektet shqiptare,  politiko-ushtarake.    Veçmas u treguan të suksesshëm dhe të fuqishëm, siç ishin edhe gjatë luftës, bishtat e tyre që i kishin futur në  strukturat udhëheqëse të UÇK-së. Mënyra, vendi, dhe koha e formimit të Qeverisë së Thaçit dhe veprimtaria e saj në Kosovën e çliruar, ua hapi rrugën bishtave serb në Kosovë të punojnë pa pengesë në realizimin e skenarit serb për ta bindur botën se ,,shqiptarët nuk janë të aftë as të bëjnë dhe as të mbajnë shtet ligjor’’. Uzurpimet, kërcënimet dhe vrasjet që i bënë dhe po i bëjnë ,,pehlivanët’’ e Nanosit dhe argatët e tyre në Kosovën e çliruar,  është ndihma dhe përkrahja më e fortë që po i bëhet Beogradit, Moskës dhe Athinës,  nga ,,bajraktarët e farës ruse ,,shqipfolës, që u është bërë ndonjëherë më parë. Pra,  ndihma e pehlivanave të Nanosit dhe argatëve të tyre është shumëfish më e madhe se ndihma dhe përkrahja që u është  bërë këtyre qendrave antishqiptare nga vetë ,,babai i farës ruse’’ Enver Hoxha dhe kukullat serbe që qenë vënë në Kosovë nga Beogradi gjatë sundimit të tyre.

 

Kryekriminelët po mendojnë se pasuria e fituar me anë të krimeve politike dhe ekonomike do t’i bëjnë të fuqishëm dhe të pa prekshëm, por siç po shihet kanë gabuar rëndë.

 

            Tentimi i fundit i pehlivanëve të Nanaosit për t’ia sjellur Kosovës njërën ndër  tragjeditë më të rënda pas luftës, që kishin për qëllim vrasjen e  kolonel Tahir Zemës, njërit ndër komandantin më të suksesshëm të UÇK-së, tregon se bajraktarët e farës ruse dhe shërbëtorët e tyre, që po luajnë rolin e udhëheqësve të subjekteve politike dhe shtetërore të Kosovës, janë në fazën e fundit të çmendurisë, sepse e kanë të qartë se krimet e tyre që i bënë para lufte, gjatë luftës dhe pas luftës janë të zbuluara,  dhe se nuk do të shkoj shumë larg kur policia do të jetë e detyruar t’i arrestojë për të dhënë llogari për krimet e bëra.

 Dihet se kriminelët janë pa shpirt dhe pa zemër, por kriminelët e kuq shqiptarë po tregojnë edhe një veti të veçantë. Me siguri kjo veti e veçantë e tyre është krijuar nga përdorimi i gjatë i ,,egjrës’’ komuniste, prandaj mënyra se si po i bëjnë krimet po tregohen se janë shumë të lig dhe të marrë. Mjafton të përmendet rasti i fundit, kur planifikuan t’i vrasin me dhjetëra njerëz, gra, fëmijë, qytetarë të pafajshëm, vetëm për të realizuar një vrasje, që bajraktarët e farës ruse dhe shërbëtorët e tyre do t’i gëzonin, që në atë krim kundër njerëzimit do të gjente vdekjen Tahir Zemaj, një burrë i fortë i shqiptarisë, që i pari ua dha hakun e merituar hordhive serbe  në Logjë e gjetiu. 

Kryekriminelët po mendojnë se pasuria e fituar me anë të krimeve politike dhe krimeve ekonomike do t’i bëjë të fuqishëm dhe të paprekshëm, por siç po shihet kanë gabuar rënd. Ishin llumperproletarë dhe ashtu do të mbesin. Pasurinë e vjedhur dhe të uzurpuar do t’ua marrim(nacionalizojmë). Do të mbesin edhe pa pozita udhëheqëse, ashtu siç mbeti ’’babai i farës ruse’’Qosja.  Këtë radhë qytetarët e Republikës së Kosovës në zgjedhjet lokale nuk do të kanë mëshirë ndaj nanoistëve dhe neostalinistëve, që  po mundohen për ta destabilizuar Kosovën, që po punojnë për interesa të huaje dhe për interesa personale e klanore, duke i shkelur interesat madhore kombëtare. Por këto mbeturina të shoqërisë shqiptare, prapë se prapë  kanë fat se ne nacional-demokratët kemi mëshirë. Do t’u sigurojmë  mbrojtje sociale. Mos t’i frikohen pleqërisë,  nuk do t’i lëmë të lypin rrugëve . Do t’i vejmë në shtëpia të pleqëve, se jemi të sigurtë se as fëmijët dhe as farefisi nuk do të kujdesën për ta, kur t’u dalin në shesh të gjitha të ligat që ia bënë Kosovës,  kur të dalin në shesh të gjitha krimet dhe të zezat që ua bënë shqiptarëve.

 

Një këshillë për kriminelë që vrasin pas shpine.

Këshilla e fundit për kriminelët : Ju kriminel të vegjël, ju doras të mjerë, ju qytetarë anonim me emra shqiptarë, që ua ka ,,pi sorra mendtë’’ dhe asgjë nuk po kuptoni se në dorë të kujë keni rënë. Mos u bëni të marrë, se vrasja dhe krimi në as një mënyrë nuk mund të quhen ,,vepër patriotike’’. Vrasja është krim. Ai që vranë njerëz pa hak, ai që vranë njerëz pas shpine, ai që vret njerëz me pare,  nuk është njeri,  ai është më i keq se bisha e egër, ai është kriminel!  Mos harroni se populli na mëson nga përvoja e tij se ,,gjaku nuk humbet’’. Pra një ditë herët a vonë do të zbulohen të gjitha vrasjet, do të zbulohen të gjitha krimet!  Populli ynë është human dhe zemërgjerë!  Ai për hir të Zotit dhe pastaj të Kosovës i fali më tepër se 1500 gjaqe, kur ishte koha t’i bashkojmë forcat, kur erdhi momenti për t’i bashkuar  radhët, se donim t’i  këpusim prangat e robërisë! Kosova sot është çliruar në saje të mundit të madh të shumë gjeneratave . Por Kosova sot,  e ka edhe një betejë shumë të rëndësishme. Ka mbetur beteja përfundimtare për të realizuar pavarësinë e Kosovës.

Dhe pastaj me zgjuarsi dhe me punë të mbarë do t’i realizojmë edhe shumë synimet tjera madhore.

Ju kriminel të vegjël, ju doras të mjerë, pendohuni sa më parë për krimet që i bëtë! Juve ju mashtruan kriminelët e mëdhenj, që luajtën rolin e ,,udhëheqësit ushtarak’’ apo të ,,udhëheqësit partiak’’. Pranimi i fajit para organeve gjyqësore merren për rrethanë lehtësuese, kur ju shqiptohen dënimet. Por pranimi i fajit edhe me ligjet e Kanunit do të merret si rrethanë lehtësuese. Prandaj sa më parë të paraqiteni në organet e policisë për t’i treguar krimet që i bëtë ju apo të afërmit e juaj.  Merrni shembull  Daut Hajradinajn, i cili vullnetarisht u paraqitë në organet e hetuesisë për të treguar se si erdhi deri te vrasja e katër ushtarëve të UÇK-së,  dhe kush i vrau ata. Po qe se ia doni të mirën Kosovës, po qe se ia doni të mirën fëmijëve tuaj dhe të dashurve tuaj, lajmërohuni sa më parë në organet hetimore, apo në organet e policisë për ta paraqitur krimin që e bëtë ju, apo shokët tuaj. Populli ynë ka zemër të madhe. Ai do t’ua fal fajin, se e din se ,,shtisi është më fajtor së bërsi’’, se e din se juve kriminelët e mëdhenj ju kanë mashtruar. Përndryshe, po qe se nuk lajmëroheni vet, por hetimet e policisë do të zbulojnë krimin e juaj, juve nuk do t’u falet kurrsesi faji i krimit. Edhe kur ta kryeni dënimin, kanuni i Lekë Dukagjinit do të ju dënojë edhe njëherë. Edhe kur të vdisni nuk do t’ju lëmë në varreza të qytetarëve. Varri i juaj do të jetë i mallkuar në vende të pa përshtatshme nëpër prrocka dhe moçale.

Po ju kriminel të mëdhenj, çka po pritni. Vrajeni veten më së miri ju bien. Për ju nuk ka falje! Ju nuk do të meritoni mëshirë. Juve ju pretë mallkimi i Zotit dhe pastaj i popullit! Ju jeni farë e djallit të mallkuar! Ju jeni zog shkau! Ju jeni tharmi i të gjitha të ligave që e gjetën popullin tonë! Ju njohim shumë mirë se  kush jeni! Me emra dhe mbiemra të plotë ju njohim! Koha e juaj po i afrohet perëndimit! Ju jeni të mbaruar! Ju jeni cofëtina! Kundërmoni  erë cofëtine edhe pse veshni rrobe të reja, edhe pse veni kravata kuq e zi! Ju jeni kriminel të mallkuar edhe pse flisni për patriotizëm, edhe pse me plot gojën flisni për pavarësinë e Kosovës, edhe pse flisni për dëshmorët e kombit,  edhe pse flisni për familjet e të masakruarve  dhe invalidët e luftës, ju jeni kryekriminelë! Ju jeni ata që e keni krijuar Qendrën e Krimit në Kosovë! Ju jeni ata që e keni krijuar mafinë politike dhe ekonomike në Kosovë! Ju jeni vazalët e Nanosit. Ju jeni së bashku me Nanosin jeni shërbëtorët e Athinës, Beogradit dhe Moskës! Ju jeni ,,njerëz’’ të vdekur për së gjalli!

 

Botuar : ,,Bota sot’’, më 9 gusht 2002